Forslight Oy

Adress: Brännbackavägen 4, 68810 Ytteresse

Telefon: +358 50 550 9872

Hemsida: www.forslight.fi

Ab Forslight Oy grundades 2005 som en efterföljare till Firma Tommy Forsman som bedrivit verksamheten i utrymmen i Ytteresse sedan 1997. Ägare är Tommy Forsman och antalet anställda är idag fyra + en konsult. Verksamheten växer hela tiden och omsättningen är i dagsläget ca 1,3 M€/år. Verksamheten finns sedan januari 2007 i en ny industrihall på Brännbackavägen 4 i Ytteresse.

Verksamhet

Ab Forslight Oy är underleverantör till metall- och fordonsindustrin. Produkter som tillverkas på underleverans är främst komponenter och system till släpvagnar för lastbilar. Detta är sådant som ljusramper (kallas också lampbalkar), kablage, svetsade och monterade delar i rostfritt stål. Den största kunden på fordonssidan är Ab Ekeri Oy i Pedersöre. Övriga kunder inom detta segment är Tyllis Oy Ab i Karleby.

Övriga produkter är bland annat olika inredningar i rostfritt stål till livsmedelsindustrin (för Oy Snellman Ab i Jakobstad). Vi har också tillverkat stegar och skorstenar i rostfritt stål samt en mängd andra stålkonstruktioner.

Produkter

Företagets specialitet är ljusramper.

Våra ljusramper är de bästa som finns att köpa idag, hittar ni någon som är bättre så vill vi gärna se den. De ljusramper ni ser på produktsidan är sådana modeller som vi tillverkat, ni får givetvis er ljusramp byggd precis som ni vill ha den. Välj typ av lampor och antal själv.

Vi har egna aluminiumprofiler som bildar stommen i ljusrampen. På den monteras olika slag av lampor och tillbehör, helt enligt kundens önskemål. Kabeldragningen är helt skyddad inuti profilen. Ljusrampen ansluts till släpvagnen via en vattentät kopplingsbox som finns monterad bak på ljusrampen. Ljusramper kan levereras som en del eller uppdelad i tre delar, exempelvis om man har bakgavellyft eller kran monterad.

Våra nya modeller är byggda helt i rostfritt polerat stål, alla bultar och fästelement är rostfria. För närvarande har vi två olika storlekar, den lägre för en rad lampor och den högre för två rader lampor. De här ljusramperna kan fås både med vanliga halogenlampor och med LED-lampor av olika fabrikat.

Kablage

Kablage innefattar allt från enkla kablar med färdigt monterade kontakter på ändarna till komplexa helheter innefattande belysning, kopplingsboxar och apparater.

Tjänster

Svetsning

Sedan 2009 har vi en ABB svetsrobotcell med en 4 m lång manipulator. Vi svetsar både rostfritt stål och vanligt konstruktionsstål med MIG eller TIG. Efter svetsningen kan ni få bitarna blästrade och, om behov finns, kan vi montera ihop era komponenter också. Vi kan göra kortare serier också, så hör av er!

Blästring

Vi erbjuder blästring av komponenter tillverkade av rostfritt stål, aluminium och vanligt konstruktionsstål. Blästringen sker i slungrensningsmaskiner från Carlo Banfi. Blästermedlet är stålkulor med dimension från 0,125 mm till 0,85 mm. För rostfritt och aluminium är blästermedlet rostfritt, inga rostmärken efter blästring! Resultatet blir en jämn, fin och matt yta. Blästerbordets diameter är 1100 - 1800 mm och största höjd i kammaren är ca 300 mm. Blästringstiden per bord är normalt 3-4 minuter. Eftersom metoden är mycket miljövänlig är den ett bra alternativ till betning med syra. Vi står gärna till tjänst med mera detaljer och priser, ta gärna kontakt!

 

 

Content

Du som företagare har möjlighet att profilera ditt företag i vår sökmotor.
Vi erbjuder två paket, brons och guld där guldpaketet är vårt mest omfattande och innehåller en utökad möjlighet att presentera video på er företagssida, logotype i bannerformat samt även närvaro under menyn Utvalda leverantörer.


Följande länkar beskriver Guldpaketet och Bronspaketet


För mer information gällande våra paket samt vårt erbjudande kontakta oss på 08 501 08 710 eller skicka ett mail till annons@jntpublishing.se